با حضور ۲۰۰ هیات؛ ۵۰ شخصیت عالی رتبه دینی؛ ۹۴ شخصیت سیاسی و دیپلمات به نمایندگی از ۷۰ کشور جهان، گردهمایی گفتمان بینادینی گروه ۲۰ از تاریخ ۱۲ لغایت ۱۴ ماه سپتامبر ۲۰۲۱ م.(۲۳ – ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۰) با مشارکت ۱۶۰ سخنران، در شهر بولونیا ایتالیا برگزار گردید. این گردهمایی با شعار "زمانی برای درمان" با قیاس همه گیری کووید ۱۹ با همه گیریِ خشونت و نفرتِ در جریان، بر هم اندیشی در خصوص مقابله و ریشه کنی این همه گیری اخیر متمرکز بود.
رییس پارلمان اروپا؛ رییس جمهور اسلوونی؛ نخست وزیر سریلانکا؛ رییس کنگره جهانی یهودیان؛ سراسقف شهر فلورانس و نماینده کمیته برادری انسانی ابوظبی مهمانان ویژه این گردهمایی بودند، که با سخنرانی نخست وزیر ایتالیا و سراسقف شهر بولونیا، با تمرکز ویژه بر بحران افغانستان خاتمه یافت.
این گردهمایی ۷ سال پیش، هم زمان با گروه ۲۰ در اتریش تاسیس شد. هماهنگ کننده این گردهمایی، هدف از این رخداد را، ترویج درک متقابل میان ادیان و هم اندیشی در خصوص راه های برون شد از همه گیری خشونت و تنفر در جهان پساکرونا معرفی نموده است.
گردهمایی گفتمان بینادینی گروه ۲۰، و غالب رخدادهای مشابه، به همراه محتوای رسانه ای در این حوزه، اخیرا عمدتا بر بحران افغانستان متمرکز است و پویش ها از پذیرش دانشجویان پناهجوی افغانی در دانشگاه های ایتالیا؛ تا ایجاد راهروهای امن بین المللی برای خروج زنان و کودکان افغان از این کشور و پذیرش شان در ایتالیا، مصرانه در بطن جامعه در جریان است؛ و در سطح کلان نیز، مسأله افغانستان از محورهای اصلی گفت و گو در ملاقات وزرای امور خارجه ج.ا.ایران و ایتالیا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دیگر رایزنی های بین المللی اخیر ایتالیا بوده است.
این حساسیت، در حوزه دینی و گفتمانی نیز مشهود است، به نحوی که، رییس کنفرانس کلیساهای غیرکاتولیک و رییس شورای اساقفه کاتولیک اتحادیه اروپا، اخیرا با انتشار بیانیه مشترکی در خصوص بحران افغانستان، تاکید نموده اند:
"زمان آن رسیده... نشان دهیم، ارزش های اتحادیه اروپا شعارهای توخالی نیستند؛ بلکه اصولی جهتِ عملِ مبتنی بر اخلاق، بدون ملاحظات سیاسی و اقتصادی می باشند".
خاخام جامعه یهودیان شهر رم نیز، در گردهمایی گفتمان بینادینی گروه ۲۰، به نحو مشابه هشدار داده است:
"درگیری های بزرگ قرن گذشته، درگیری های دینی نبودند؛ در حالی که، این هزاره زیر پرچم درگیری های دینی آغاز می شود".
در فضای این حساسیت جمعی در خصوص بحران افغانستان، مسأله چندین دهه پذیرش چندین میلیون پناهجوی افغان در ایران و مقایسه آن با دشواری های اتحادیه اروپا در پذیرش موج جدید پناه جویان افغان؛ و ... نام ج.ا.ایران را در متن اخبار تحولات اخیر افغانستان در رسانه های ایتالیایی زبان؛ گردهمایی ها و سخنرانی ها در این خصوص، و... وارد نموده است.
منبع:
نظر شما